Veelgestelde vragen

Het is net zo makkelijk als fietsen.

  • Kies de stad en het hotel.
  • Kies de dag en maand van je reservering.
  • Kies het urenpakket dat je nodig hebt: 3, 6 of 12 uur.
  • Kies een checkintijd.
Precies! Al onze reserveringen worden direct bevestigd. Daarmee bedoelen we: op het moment dat je klikt in "bevestig mijn reservering", wordt deze meteen bevestigd.
Onze bedoeling is duidelijk: omdat jij daarmee bespaart. We willen dat je, als je maar een paar uur een hotelkamer nodig hebt, je alleen deze uren betaalt. Niet meer en niet minder.
We garanderen een absolute privacy van je persoonlijke gegevens als je reserveert met ByHours. Derden krijgen geen toegang tot de gegevens en kunnen er dus geen misbruik van maken. Als je meer wilt weten over ons Privacybeleid, klik dan hier.
Bij ByHours.com werken we met de hoogste verantwoordelijkheid en garanderen 100% veiligheid qua betalingen die we hebben toevertrouwd aan Mangopay en PayPal. Bovendien staan keurmerken als Garantia en Confianza Online, garant voor onze betrouwbaarheid.
Ja, bij aankomst in het hotel moet je je ID-kaart (of paspoort) overleggen, en de personen met wie je de kamer deelt moeten dat ook doen.
Bij byHours.com bestaan er, afhankelijk van de betaalmethode, verschillende soorten reserveringen. In het algemeen zijn het er drie: reserveringen waarbij je het totaalbedrag betaalt op het moment van de reservering, reserveringen waarbij je een gedeelte van het totaalbedrag betaalt op het moment van de reservering en reserveringen die je geheel in het hotel betaald. Voor alle betalingen beschikken we over twee kanalen (Mangopay voor creditcards en PayPal). In beide gevallen geldt dat de betaling, of het invoeren van de gegevens van je kaart een garantie zijn voor je reservering.
Bij de meeste van onze hotels kun je je reservering annuleren tot 24 uur voor de inchecktijd. Als je de reservering annuleert binnen de termijn van het annuleringsbeleid, storten wij het gehele door jou betaalde bedrag terug. Als je buiten deze termijn de reservering wilt annuleren, is het aan het hotel om te beslissen of en hoeveel er terugbetaald gaat worden. Je kunt het beleid van het hotel lezen tijdens de reserveringsprocedure e/o in de bevestigingsmail. Om een reservering te annuleren moet je naar hier, waar je de gegevens van je reservering moet invoeren.
Er worden geen kosten in rekening gebracht als je de annuleringsvoorwaarden van de hotels in acht neemt. Respecteer daarom altijd de door het hotel vastgestelde temijn.
Vanaf het moment van de annulering kan het 48 tot 72 uur duren. Bovendien wordt het betaalde bedrag teruggeboekt via de betaalmethode die je hebt gebruikt om het hele bedrag, of een gedeelte daarvan, te betalen.
Tijdens de laatste stap van de bevestiging van de reservering, verschijnen de reserveringsgegevens en het boekingsnummer op je scherm. Het boekingsnummer is de bevestiging van je reservering. Bovendien ontvang je een e-mail met de reserveringsgegevens op je e-mailadres; mocht dat niet zo zijn controleer dan je spam. Maak je geen zorgen als je de mail niet hebt ontvangen: je hebt alleen het boekingsnummer nodig.
De prijzen op ons platform zijn altijd per kamer. In de informatie van de kamer kun je zien of het een een-, twee-, drie-, of vierpersoonskamer is.
Alle prijzen op onze website zijn inclusief belastingen, behalve de toeristenbelasting die in Catalonië wordt geheven (en die van € 0,50 tot € 2,50 kan bedragen). Je kunt meer informatie over deze belasting vinden op Algemene gebruiksvoorwaarden.
Omdat je het bedrag van het verblijf direct aan het hotel betaalt, moet je dit met hen opnemen. Mocht je echter hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op via hello@byhours.com en dan helpen we je. We zijn er om je te helpen!
Wanneer je je reservering bevestigt ontvang je een e-mail van ByHours.com met de reserveringsgegevens. Je kunt het ontvangstbewijs ook aanvragen in het hotel waar je verblijft.
Het kan zo zijn dat het hotel geen beschikbare kamers heeft voor de datums waarop je zoekt. Probeer het nog eens zonder datums aan te geven of met een ander urenpakket. Je kunt ons ook bellen of mailen (raadpleeg hier ons telefoonnummer/e-mailadres) en dan helpen we je zoeken naar beschikbaarheid in het hotel, of in een soortgelijk hotel.
Je kunt ons een e-mail sturen naar hello@byhours.com en dan zal ons team je zo spoedig mogelijk antwoorden.
Om te weten of het hotel huisdieren toelaat in de kamers moet je je zoekopdracht met deze optie filteren. Dan zie je alle hotels die deze mogelijkheid bieden.