Algemene gebruiksvoorwaarden

Het gebruik van de diensten van BYHOURS betekent dat je de volgende Algemene Gebruiksvoorwaarden accepteert:

 1. Acceptatie en toepassing van de algemene gebruiksvoorwaarden

  BYHOURS Travel S.L., is een Spaanse maatschappij met vestiging in Edificio Palau de Mar 3A2, Plaza Pau Vila, nº 1. 08039 Barcelona, BTW-nummer B65729030, telefoonnummer (+34) 934124622, e-mailadres hello@byhours.com , ingeschreven in het Centrale Handelsregister van Barcelona, Volume 43037, Document 0148, Blz. 418828, 1e Inschrijving, Sectie ALGMEEN. Door de acceptatie van dit contract verklaart u: Dat u meerderjarig bent en bevoegd bent om contracten af te sluiten; Dat u deze Algemene Gebruiksvoorwaarden heeft gelezen en accepteert. Deze Algemene Gebruiksvoorwaarden reguleren de wettelijke verhouding die voortkomt uit de aankoopprocessen tussen gebruikers-klanten van de website met url http://www.byhours.com, eigendom van BYHOURS Travel S.L. (hierna te noemen: BYHOURS) en de mobiele applicatie van BYHOURS. De gebruikers-klanten accepteren de Algemene Gebruiksvoorwaarden vanaf het moment dat zij een product van BYHOURS gebruiken, inhuren of aankopen. Dit document mag door de gebruikers-klanten afgedrukt en opgeslagen worden. BYHOURS stelt het e-mailadres hello@byhours.com ter beschikking van de gebruikers-klanten voor alle vragen die zij over de Algemene Gebruiksvoorwaarden mochten hebben.

 2. Geldende normen

  Op deze Algemene Gebruiksvoorwaarden zijn de volgende wettelijke bepalingen van toepassing: Wet 7/1988, van 13 april, betreffende Standaardvoorwaarden van een Overeenkomst, Koninklijk Wetsbesluit 1/2007, van 16 november, waarmee de Algemene Wet ter Bescherming van consumenten en gebruikers is goedgekeurd, Koninklijk Wetsbesluit 1906/1999, van 17 december 1999, die de Telefonische of Elektronische Overeenkomsten met algemene voorwaarden reguleert, Organieke Wet 15/1999, van 13 december, betreffende de Bescherming van Persoonsgegevens, Wet 7/1996, van 15 januari op de Detailhandel en Wet 34/2002, van 11 juli betreffende Diensten van de informatiemaatschappij en van de elektronische handel.

  Bestaande wetgeving over de Belasting op een verblijf in toeristische accommodaties
  Soort accommodatie Tarief Barcelona stad (in euros) Internationale tarief (euros)
  Hotel met 5 sterren, zeer luxe hotels en cruiseschepen 2.50 2.50
  Hotels met 4 sterren en 4 sterren superieur 1.25 1.00
  Overige accommodaties en voorzieningen 0.75 0.50

  Overeenkomstig Wet 5/2012, van 20 maart, betreffende de belastingtechnische, financiële en administratieve maatregelen en de maatregelen betreffende het invoeren van de Belasting op een Verblijf in Toeristische Accommodaties, informeren we u dat de Hotelhouder u deze toeristenbelasting in rekening kan brengen aan het einde van uw verblijf.

  De belasting kan variëren per hotel. De te betalen vergoeding is afhankelijk van de locatie en het hotel cathegory.

  BYHOURS zegt hierbij toe dat zij, in navolging van de bestaande voorschriften, de gebruiker te allen tijde op de hoogte zal stellen over veranderingen in de situatie van het hotelsector betreffende de tarieven en het moment van betaling. De gebruiker verklaart hierbij dat hij op de hoogte is van het feit dat de toeristenbelasting niet inbegrepen is in de prijzen op de website van BYHOURS en dat de prijs van de kamer bij aankomst verhoogd zal worden met deze belasting, die per persoon zal worden berekent, met uitzondering van kinderen van 16 jaar of jonger. De gebruiker kan BYHOURS niet aanklagen voor onwetendheid over het bestaan van deze belasting, noch kan hij weigeren deze te betalen aan het einde van het verblijf bij de accomodatie.

 3. Wijziging van de algemene gebruiksvoorwaarden

  BYHOURS mag, na de gebruikers-klanten hierover tijdig te hebben geïnformeerd, deze Algemene Gebruiksvoorwaarden wijzigen om de diensten en producten die via BYHOURS worden aangeboden te verbeteren. De publicatie van de gewijzigde Algemene Gebruiksvoorwaarden op de website van BYHOURS betekent dat BYHOURS heeft voldaan aan deze verplichting tot berichtgeving. In alle gevallen zijn deze Algemene Gebruiksvoorwaarden bindend en moeten verplicht worden opgevolgd; iemand die de voorwaarden niet geaccepteerd, moet afzien van het gebruik van de website e/o de diensten van BYHOURS.

  Deze Algemene Gebruiksvoorwaarden vormen geen vennootschapsovereenkomst, beheersovereenkomst, franchisecontract of arbeidsovereenkomst tussen BYHOURS en de gebruikers-klanten.

  BYHOURS behoudt zich het recht voor om verzoeken tot registratie te weigeren, of om een eerder geaccepteerde registratie te annuleren, zonder dat zij hiervoor verplicht is de reden van deze beslissing mede te delen of uit te leggen, en zonder dat dit een recht op schadeloosstelling of schadevergoeding creërt.

 4. Omschrijving van de diensten

  BYHOURS is het eerste on-line platform en mobiele applicatie voor het reserveren van hotelkamers in urenpakketten. Het idee is om van een kamer en de voorzieningen van een hotel te kunnen genieten en alleen te betalen voor de tijd die de klant in de kamer wil doorbrengen. Het moment is aangebroken waarop de gebruiker-klant beslist hoe laat hij in- en uitcheckt in het hotel, en alleen betaalt voor de gebruikte uren. Nooit meer verplicht om 12 uur inchecken en verplicht de kamer voor 12 uur verlaten op de dag van vertrek. Met BYHOURS beslist de gebruiker-klant in welke stad hij hotels wil zoeken, in welk hotel hij wil verblijven, hoe laat hij bij het hotel wil aankomen en hoe lang hij gebruik wil maken van de kamer. Met BYHOURS staan hotelreserveringen gelijk met betaling voor gebruik.

  Op de verschillende sociale netwerken kunnen de volgers van BYHOURS onze diensten publiceren en aanbevelen, waardoor de bij ons aangesloten bedrijven, in dit geval hotels, hogere verdiensten zullen krijgen en meer bekendheid voor hun accommodatie.

  Verschillende communicatiemiddellen tussen BYHOURS en de gebruiker-klant:

  • Registratie. Om te kunnen genieten van de speciale aanbiedingen en om informatie te ontvangen over toekomstige evenementen van BYHOURS hoef je alleen je e-mailadres te registreren voor onze nieuwbrief, of je kunt je inschrijven op blog.byhours.com, door je e-mailadres in te vullen. Om onze promoties te ontvangen kun je je ook aanmelden via de mobiele applicatie. Je moet verplicht alle velden invullen om de diensten van BYHOURS te kunnen gebruiken. De informatie of persoonlijke gegevens van alle velden van het formulier moeten nauwkeurig, precies en waarheidsgetrouw zijn. BYHOURS stelt zich niet verantwoordelijk voor de juistheid van de door de gebruikers-klanten verstrekte informatie. Alle gebruikers-klanten staan te allen tijde garant en zijn verantwoordelijk voor de juistheid, nauwkeurigheid, geldigheid en de echtheid van de verstrekte persoonsgegevens. De informatie en persoonsgegevens zullen uitsluitend door BYHOURS gebruikt worden om de gebruiker-klant te identificeren en het profiel te klassificeren met het doel de gebruiker-klant een betere dienstverlening te kunnen bieden.
  • Aanbiedingen en promoties. De prijzen die in onze promoties en banners worden gepubliceerd komen overeen met de prijs voor het verblijf in de verschillende hotels. Zo zijn deze prijzen ook de beste offerte die BYHOURS aan haar gebruikers-klanten kan aanbieden. Soms zijn deze promoties ook afhankelijk van de hotelhouders. In alle gevallen zijn de promoties afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels op onze website/app. Bovendien kan de gebruiker-klant exclusieve aanbiedingen vinden afhankelijk van het kanaal dat hij voor de reservering wil gebruiken.
  • Volg BYHOURS. Je kunt ons volgen op onze sociale netwerken (Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin) met de knoppen van de netwerken die je in het menu onderaan de pagina www.byhours.com vindt; of direct via www.facebook.com/byhours, www.twitter.com/byhours; https://www.instagram.com/byhours, o www.linkedin.com/company/byhours-com.
  • Verlotingen BYHOURS.Je mag, wanneer je wilt, meedoen aan de verlotingen op onze website of op de sociale netwerken. De deelname aan de verlotingen is geheel vrijwillig. De gegevens die hiervoor opgegeven moeten worden kunnen identificeerbare persoonsgegevens bevatten. Deelname betekent de acceptatie van alle bepalingen en voorwaarden die duidelijk in de regels voor deelname worden vermeld. De gegevens die door de gebruiker-klant worden verstrekt zullen uitsluitend worden gebruikt voor de betreffende transactie.
 5. Soorten reserveringen

  Zowel op het on-line platform, als op de mobiele applicatie, heeft de gebruiker-klant toegang tot verschillende soorten reserveringen van de hotels. We onderscheiden hier: hotelreserveringen waarvan het gehele bedrag betaald wordt tijdens het reserveringsproces, hotelreserveringen waarvan een gedeelte van het bedrag betaald wordt tijdens het reserveringsproces en reserveringen waarbij de gebruiker-klant niets betaalt tijdens het reserveringsproces (de betaling van het gehele bedrag zal plaatsvinden in het hotel).

 6. Bevestiging van de reservering

  Na het voltooien van de reservering sturen we u een e-mail met de bevestiging van de reservering waarin zowel uw persoonlijke gegevens, als de reserveringsgegevens (inclusief de gegevens van het hotel en het boekingsnummer) worden vermeld. Vergeet niet om deze te printen en mee te nemen op de dag van uw verblijf in het hotel.

 7. Terugbetaling of annulering

  Met uitzondering van de hotels/reserveringen die dit specifiek vermelden, kunnen alle reserveringen op ons platform worden geannuleerd tot 24 uur voor de inchecktijd. De annulering is pas geldig als de klant een e-mail ontvangt van BYHOURS waarin bevestigd wordt dat de reservering geannuleerd is. Als de annulering verricht wordt binnen de aangegeven termijn, zal het hele betaalde bedrag terugbetaald worden, tenzij anders vermeld in de bevestiging van de reservering. De terugbetaling zal worden verricht via dezelfde betaalmethode en betaalplatform dat gebruikt is voor de betaling van de reservering. Als de annulering gedaan wordt buiten de termijn die vastgesteld staat in het annuleringsbeleid van het hotel, behoudt het hotel zich het recht voor om het totaalbedrag van de reservering te innen via dezelfde betaalmethode als waarmee de gebruiker-klant een gedeelte van de reservering heeft betaald (indien dit het geval is) of om de creditcard die de gebruiker-klant heeft opgegeven als garantie voor de reservering, te belasten. Hij wordt ervan op de hoogte gebracht dat het, aangezien het is opgenomen in de toepasselijke wetgeving, koninklijk wetgevingsdecreet 1/2007, gezien het profiel van de dienst, de klant niet het herroepingsrecht zal hebben. Voor annuleringskwesties: neem contact op met ons team van de klantenservice

 8. Betaalmethode en veiligheid

  Bij BYHOURS beschikt de gebruiker-klant over verschillende betaalopties: reserveringen waarvan op het moment van de bevestiging van de reservering het totaalbedrag betaald wordt, of waarvan een gedeelte betaald wordt, of reserveringen die geheel betaald worden in het hotel op de dag van aankomst. Bij betaling via de website hoeft u zich nergens zorgen over te maken. De betalingen worden met absolute veiligheid verwerkt. Bij BYHOURS kan de betaling verricht worden met een creditcard of via PayPal. Het kaartnummer wordt uitsluitend voor deze transactie gebruikt en de hotelhouder krijgt enkele uren na het inchecken toegang de kaart. Bij de reserveringen die geheel in het hotel betaald zullen worden, worden voor de reserveringen waarbij dit nodig is, op het moment van de reservering alleen de verwerkingskosten berekend. Indien de klant het niet eens is met het bovengenoemde, moet contact opgenomen worden met BYHOURS, per e-mail naar hello@byhours.com of door te bellen naar dit telefoonnummer.

 9. Verplichtingen van de gebruikers-klanten
  • Verplichtingen van de Gebruiker-Klant

   De gebruiker-klant kan reserveringen maken met BYHOURS, zonder dat registratie op het platform daarvoor verplicht is.

   De bevestiging van de aankoop betekent dat de gebruiker-klant de specificaties en kenmerken van het aangeboden artikel, product of dienst accepteert. Het betekent ook dat de gebruiker-klant verplicht is de verkoopvoorwaarden, die genoemd worden in de omschrijving van het artikel, product of dienst, in acht zal nemen, voor zover deze geen overtreding van de wet betekent of in tegenstelling zijn tot de Algemene Gebruiksvoorwaarden of een ander beleid van BYHOURS. De gebruiker-klant accepteert middels de bevestiging van een reservering ook het betreffende annuleringsbeleid en de kosten die hieruit kunnen voortkomen.

  • Verplichtingen van het Hotel

   De leveranciers van BYHOURS zijn de hotels die actief meewerken in ons netwerk van hotels. Dit betekent dat zij degenen zijn die de diensten aanbieden die door BYHOURS via haar on-line platform en de mobiele applicatie worden beheerd. Het hotel heeft ook de verplichting om te voldoen aan alle contractuele verplichtingen en het privacybeleid vermeld op het reserveringsplatform (zie: www.byhours.com). Met betrekking tot de annulering van reserveringen is de leverancier verplicht om BYHOURS te informeren over haar annuleringsbeleid en moet laatstgenoemde haar klanten hierover inlichten, ook als de reservering onkosten kan veroorzaken.

   Ook is het de verantwoordelijkheid van het gebruiker-klant om de verkoopvoorwaarden, de gereserveerde uren, de kenmerken en specificaties van de producten en aangeboden diensten te respecteren, en om garantie te verlenen indien dit nodig is.

  • Verbodsbepaling

  De Gebruikers-Klanten van BYHOURS mogen niet:

  Registreren zonder eerst de Algemene Gebruiksvoorwaarden van BYHOURS te hebben geaccepteerd.

  Een reservering annuleren buiten de door het hotel vastgestelde en op het platform gepubliceerde termijn. Bovendien kan er geen terugbetaling worden gevorderd als de annulering buiten de genoemde termijn wordt verricht. Indien de annulering buiten de vastgestelde termijn wordt verricht, heeft het hotel het recht om kosten in rekening te brengen, afhankelijk van haar annuleringsbeleid en de voorwaarden voor terugbetaling.

 10. Privacy en de bescherming van persoonsgegevens

  In navolging van de bepalingen in LOPD 15/1999, van 13 december, informeren we u dat uw persoonsgegevens opgeslagen en verwerkt zullen worden in de bestanden van BYHOURS om u onze diensten te kunnen verlenen en aan te bieden. Het verstrekken van het e-mailadres of andere persoonsgegevens die ingevuld moeten worden om bepaalde diensten aan te kopen, betekent dat de gebruikers-klanten erin toestemmen dat deze adressen verwerkt worden en gebruikt zullen worden voor het sturen van commerciële berichten over promoties of publiciteit van de diensten en producten die door BYHOURS worden aangeboden. De gebruikers-klanten die hun persoonsgegevens verstrekken stemmen er uitdrukkelijk mee in dat deze gecommuniceerd mogen worden voor het gebruik voor activiteiten in de sector van de vrijetijdsbesteding. De gebruikers-klanten worden hierbij geïnformeerd dat deze communicatie zich kan voordoen op het momento dat zij hun gegevens doorgeven aan BYHOURS. BYHOURS stelt het e-mailadres hello@byhours.com ter beschikking van de gebruikers-klanten, voor het geval zij deze toestemming willen intrekken. Ook kunnen zij hier hun recht op inzage, correctie en vernietiging, en het recht van verzet uitoefenen, zoals omschreven staat in de bestaande wetgeving. BYHOURS verklaart dat zij de bestaande wetgeving betreffende de Bescherming van Persoonsgegevens in acht neemt, en in speciaal de Organieke Wet 15/1999 van 13 december betreffende Bescherming van Persoonsgegevens en het Koninklijk Wetsbesluit 1720/2007 van 21 december dat over over de genoemde organieke wet beschikt.

 11. Industrieel en intellectueel eigendom

  De door BYHOURS geleverde inhoud is onderhevig aan de rechten van intellectueel en industrieel eigendom en is volledig eigendom van BYHOURS of van de natuurlijke personen of rechtspersonen die daarvoor benoemd zijn. De aankoop van een product of dienst geeft de koper geen enkel recht tot wijziging, explotatie, reproductie, distributie of openbare publicatie van het product of dienst. BYHOURS behoudt zich al deze rechten rechten voor. Voor de overdracht van de genoemde rechten is vooraf een schriftelijke toestemming van de eigenaar nodig. Dit betekent dat de klant de genoemde inhoud niet ter beschikking van derden mag stellen.

  Behalve de inhoud van BYHOURS, betreft het intellectuele eigendom ook de grafieken, logo’s, ontwerpen, afbeeldingen en de broncodes die gebruikt worden voor de programmering. BYHOURS heeft de Informatie en het materiaal van de op haar website verkregen van bronnen die geacht worden betrouwbaar te zijn en ondanks dat de nodige maatregelen genomen zijn om zich ervan te verzekeren dat de inhoud correct is, kan BYHOURS niet garanderen dat deze informatie te allen tijde nauwkeurig en onder alle omstandigheden exact, compleet of geactualiseerd is, en daarom mag men deze niet beschouwen als absoluut betrouwbaar. BYHOURS wijst uitdrukkelijk alle verantwoordelijkheid af voor fouten of gebreken in de Informatie op de pagina’s van deze website.

  BYHOURS behoudt zich het recht voor om de inhoud van de website, de links of de informatie waar via de website toegang tot wordt verkregen te wijzigen, in te trekken, te annuleren of te beperken, zonder dit van tevoren te hoeven mededelen. BYHOURS stelt zich in geen enkel geval verantwoordelijk voor de gevolgen van een onjuist gebruik van de website door de gebruiker, zowel betreffende de informatie, als de diensten die worden aangeboden.

  BYHOURS, haar filialen e/o de werkcentra, haar directieleden e/o gemachtigden, werknemers en geautoriseerd personeel in het algemeen, kunnen onder geen enkele omstandigheid verantwoordelijk worden gesteld voor enige vorm van schade, verlies, reclamaties of andere onkosten die, direct of indirect kunnen voortkomen uit het gebruik e/o de verspreiding van de website of uit de informatie op de website of waar toegang tot verkregen is via de website, of die het gevolg zijn van computervirussen, uitvallen van het systeem of onderbrekingen van de dienst of de transmissie, of storingen in de lijn en het gebruik van de website, zowel via een directe verbinding, als via links of andere middelen. Dit is een wettelijk bindende waarschuwing waarmee alle gebruikers worden geïnformeerd dat dit soort omstandigheden zich voor kunnen doen.

  Deze website is eigendom van BYHOURS. De rechten op Intellectueel Eigendom, de exploitatierechten en de rechten op reproductie van deze website, haar pagina’s, schermen, de Informatie hierop, de image en het ontwerp, alsmede de koppelingen (“hiperlinks”) die de site verbinden met andere internetpagina’s van zustermaatschappijen e/o door BYHOURS beheerde maatschappijen, zijn volledig haar eigendom, tenzij dit uitdrukkelijk anders vermeld wordt. Alle benamingen, ontwerpen e/o logo’s, net als alle andere aangeboden producten of diensten die op de website staan, zijn merknamen die naar behoren geregistreerd zijn door BYHOURS, de zustermaatschappijen e/o door derden. Van elk onjuiste gebruik hiervan door iemand anders dan de rechtmatige eigenaar en zonder uitdrukkelijke en ondubbelzinnige toestemming van deze, zal aangifte worden gedaan en zal worden vervolgd met gebruik van alle bestaande wettelijke middelen die omschreven staan in de Spaanse e/o Europese Wetgeving.

  De rechten van intellectueel eigendom en merken van derden zijn duidelijk omschreven en moeten gerespecteerd worden door een ieder die gebruik maakt van deze website. BYHOURS is niet verantwoordelijk voor de manier waarop de gebruiker gebruik maakt van de website en de gebruiker is de enige die hier verantwoordelijk voor kan worden gesteld.

  De inhoud mag alleen worden gedownload, gecopieerd of geprint voor persoonlijk en eigen gebruik. Het is absoluut verboden de informatie, inhoud of waarschuwingen van de website te reproduceren, verspreiden, wijzigen of te verwijderen zonder vooraf schriftelijke toestemming te hebben ontvangen van BYHOURS.

 12. Links naar andere internetsites

  De Websites van BYHOURS kunnen koppelingen (links) bevatten naar websites van derden. BYHOURS kan daarom niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud die kan verschijnen op de websites van derden. De teksten, afbeeldingen, geluiden, animaties, software en andere inhoud op deze website, zijn volledig eigendom van BYHOURS of haar vergunninghouders. Alle verspreiding, distributie, overdracht, reproductie, opslag of openbare publicatie, geheel of gedeeltelijk, vereist uitdrukkelijke toestemming van BYHOURS.

 13. Cookies

  Onder bepaalde omstandigheden gebruikt deze website “Cookies”. Dit zijn kleine bestanden met gegevens die op de computer van de gebruiker worden opgeslagen en waarmee we de volgende Informatie kunnen verkrijgen:

  Datum en tijd van het laatste bezoek van de gebruiker aan de website;

  Ontwerp en inhoud die de gebruiker heeft gekozen tijdens het eerste bezoek aan de website;

  Beveiligingselementen die gebruikt worden voor de controle bij toegang tot beperkte zones en andere soortgelijke omstandigheden.

  De gebruiker kan het gebruik van cookies weigeren door de instellingen van de browser te veranderen. BYHOURS neemt echter geen verantwoordelijkheid op zich als de weigering van de cookies een slechte werking van de website veroorzaakt.

 14. Verantwoordelijkheden

  BYHOURS stelt een virtuele ruimte ter beschikking van de gebruikers-klanten, en doet de grootste moeite om deze te actualiseren, onderhouden en te laten functioneren. Desalniettemin kan zij niet garanderen dat er geen technische gebreken zullen optreden, noch kan zij de onfeilbaarheid van de dienst verzekeren, of dat het systeem of het platform, waarmee bemiddeld wordt tussen gebruikers-klanten en Hotels voor de koop-verkoop van een product of dienst, te allen tijde functioneert. BYHOURS is geen eigenaar van de aangeboden producten of diensten, en heeft deze niet in haar bezit. BYHOURS neemt deel aan de perfectionering van de transacties tussen de gebruikers-klanten (kopers en leveranciers), maar zij neemt geen directe verantwoordelijkheid op zich voor het bestaan, de kwaliteit, hoeveelheid, status of volledigheid van de waren, producten of diensten. Alle gebruikers-klanten, leveranciers of producenten erkennen en accepteren dat uitsluitend zíj de verantwoording hebben voor het aanbod van producten en diensten. BYHOURS fungeert als bemiddelaar tussen kopers en leveranciers, en biedt hen een ongekende manier aan om hotelkamers te reserveren. Hierbij gaat men niet langer uit van de verhuur van kamers per dag, maar ligt het accent op de betaling voor het gebruik van de hotelreserveringen, waar de gebruiker-klant alleen de tijd betaald die hij in de kamer is.
  In het geval een gebruiker-klant een klacht indient over de waren, product e/o dienst, worden BYHOURS, haar bestuurs-en directieleden, werknemers, vertegenwoordigers en gemachtigden gevrijwaard van elke verantwoordelijkheid.

  In haar beleid betreffende de toelating van haar gebruikers-klanten Leveranciers, vereist BYHOURS volledigheid, eerlijkheid, sociale verantwoordelijkheid en morele soliditeit, van ieder van hen, en van de kwaliteit van hun producten en diensten. Om dit probleem op te lossen raden we u aan een e-mail te sturen naar het volgende e-mailadres hello@byhours.com.

 15. Schadeloosstelling

  De gebruikers-klanten behoeden BYHOURS, haar directieleden, bestuursleden, vertegenwoordigers en werknemers voor reclamaties of beroep van derden die betrekking hebben op de activiteiten die op de website of de mobiele applicatie worden aangeboden, of voor het niet nakomen van de Algemene Gebruiksvoorwaarden of andere beleiden die in dit document zijn opgenomen, of voor de schending van andere wetten of rechten van derden.

 16. Nietig- en onwerkzaamverklaren van de clausules

  In het geval dat een clausule van deze Algemene Gebruiksvoorwaarden geheel of gedeeltelijk nietig of niet van kracht wordt verklaard, zal dit alleen betrekking hebben op deze clausule, of op het gedeelte dat hierdoor vervalt of niet van kracht is. De rest van de Algemene Voorwaarden zal geldig blijven en de betreffende clausule, of het gedeelte waarop het betrekking heeft, zal als niet bestaand worden beschouwd.

 17. Berichtgevingen

  Alle berichtgevingen, aanmaningen, verzoeken en andere communicaties die de partijen verrichten met betrekking tot deze Algemene Gebruiksvoorwaarden, moeten schriftelijk verricht worden. Men beschouwt dat deze op juiste wijze zijn verricht als deze persoonlijk worden afgeleverd of per reguliere post naar het postadres van de andere partij worden verzonden of naar het e-mailadres van deze worden gestuurd, of naar een ander adres of e-mailadres dat hiervoor aan de andere partij is doorgegeven.